Виктория Георгиева и Катерина Михайлова – да мечтаеш в ноти


  Виктория Георгиева притежава магнетичен поглед и омагьосващ глас. Именно тя ще представи България на „Евровизия“ 2020 в Ротердам, а присъствието ѝ на международната музикална сцена вече e факт. Катерина Михайлова пък е само на 5, но няма да е твърде смело да кажем, че мястото й сред световните имена в музиката е запазено отсега. Виктория и Катерина гледат на високо, а мечтите им не се побират в шепа. Те искат да докоснат небето! Затова мястото им е на сцената на TEDxVitosha, а ние нямаме търпение да ги чуем.


  Момичето от Варна с красивите зелени очи, което не спечели Х-фактор, но завладя стотици сърца, сега се отправя към Eurovision 2020. Нейният път е ярък пример, че когато обгрижваш и подхранваш с много труд безспорния си таланат, той неизбежно ти се отплаща.

  Младата певица предизвика фурор по време на музикалния форум Melboss Open в Мадрид. Тя бе избрана измежду над 500 кандидати да представи на живо песента си I Wanna Know, написана специално за нея и продуцирана в Лос Анджелис с екипа, работил със Зейн (ZAYN) и други утвърдени артисти на световния музикален пазар. От първия ред искрено й ръкопляскаше носителят на 13 награди „Грами“, продуцент и звукоинженер Рафа Сардина, работил с Лейди Гага, Елвис Костело, Бионсе, Пласидо Доминго, Стиви Уондър. „Мелодията обземаше всеки мой миг. Пеех, за да летя със себе си", казва Виктория и тази болезнена нужда от музика се усеща във всеки изпят от нея тон.

  Процесът по подготовка за голямата сцена в Ротердам през май 2020-а става все по-интензивен и тя е наясно, че няма да е лесно. Но кой е обещавал, че пътят до високото е лек?


  Билети за събитието може да закупите тук.


  Още преди да е навършила 3 години Катерина вече е очарована от клавишите. Музикалният й път започва в Маями с първата й учителка - мис Кармен. В София Кати продължава с уроците, но към пианото добавя и мечтаната цигулка, в която се влюбва още от първата си среща с нея. Само на 5 години, младата дама уверено държи елегантния инструмент и не го пуска, дори когато спи. Катерина започва да свири толкова настоятелно, че опровергава всеки проявен скептицизъм. И го прави и на двата инструмента – пиано и цигулка. Талантът й е оценен от световноизвестната цигуларка - професор Стойка Миланова. Тя се занимава с малката си ученичка по системата на българския цигулков педагог Трендафил Миланов. За 6 месеца Катерина постига впечатляващи резултати.

  На TEDxVitosha ще чуете изпълнения на част от началния репертоар на Катерина Михайлова и ще се удивите на лекотата, с която тази 5-годишна госпожица подчинява струните и клавишите, за да пресъздаде емоции, както само голям артист би могъл.


  Билети за събитието може да закупите тук.

  165 преглеждания

  COPYRIGHT TEDXVITOSHA 2020 ALL RIGHTS RESERVED.

  THIS INDEPENDENT TEDX EVENT IS OPERATED UNDER LICENSE FROM TED.

  • YouTube - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle