• TEDxVitosha

Виктория Георгиева и Катерина Михайлова – да мечтаеш в ноти


Виктория Георгиева притежава магнетичен поглед и омагьосващ глас. Именно тя ще представи България на „Евровизия“ 2020 в Ротердам, а присъствието ѝ на международната музикална сцена вече e факт. Катерина Михайлова пък е само на 5, но няма да е твърде смело да кажем, че мястото й сред световните имена в музиката е запазено отсега. Виктория и Катерина гледат на високо, а мечтите им не се побират в шепа. Те искат да докоснат небето! Затова мястото им е на сцената на TEDxVitosha, а ние нямаме търпение да ги чуем.


Момичето от Варна с красивите зелени очи, което не спечели Х-фактор, но завладя стотици сърца, сега се отправя към Eurovision 2020. Нейният път е ярък пример, че когато обгрижваш и подхранваш с много труд безспорния си таланат, той неизбежно ти се отплаща.

Младата певица предизвика фурор по време на музикалния форум Melboss Open в Мадрид. Тя бе избрана измежду над 500 кандидати да представи на живо песента си I Wanna Know, написана специално за нея и продуцирана в Лос Анджелис с екипа, работил със Зейн (ZAYN) и други утвърдени артисти на световния музикален пазар. От първия ред искрено й ръкопляскаше носителят на 13 награди „Грами“, продуцент и звукоинженер Рафа Сардина, работил с Лейди Гага, Елвис Костело, Бионсе, Пласидо Доминго, Стиви Уондър. „Мелодията обземаше всеки мой миг. Пеех, за да летя със себе си", казва Виктория и тази болезнена нужда от музика се усеща във всеки изпят от нея тон.

Процесът по подготовка за голямата сцена в Ротердам през май 2020-а става все по-интензивен и тя е наясно, че няма да е лесно. Но кой е обещавал, че пътят до високото е лек?


Билети за събитието може да закупите тук.


Още преди да е навършила 3 години Катерина вече е очарована от клавишите. Музикалният й път започва в Маями с първата й учителка - мис Кармен. В София Кати продължава с уроците, но към пианото добавя и мечтаната цигулка, в която се влюбва още от първата си среща с нея. Само на 5 години, младата дама уверено държи елегантния инструмент и не го пуска, дори когато спи. Катерина започва да свири толкова настоятелно, че опровергава всеки проявен скептицизъм. И го прави и на двата инструмента – пиано и цигулка. Талантът й е оценен от световноизвестната цигуларка - професор Стойка Миланова. Тя се занимава с малката си ученичка по системата на българския цигулков педагог Трендафил Миланов. За 6 месеца Катерина постига впечатляващи резултати.

На TEDxVitosha ще чуете изпълнения на част от началния репертоар на Катерина Михайлова и ще се удивите на лекотата, с която тази 5-годишна госпожица подчинява струните и клавишите, за да пресъздаде емоции, както само голям артист би могъл.


Билети за събитието може да закупите тук.

9 преглеждания0 коментари
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • LinkedIn

Copyright TEDxVitosha 2021 all rights reserved.

This independent TEDx event

is operated under license from TED.