• TEDxVitosha

Шуанги Ли и Иван Зорзетто - изпитания, преодоляни чрез упорство


Не, те не са дует в живота, дори все още не се и познават. Но сцената на TEDxVitosha ги обединява заради вътрешната сила на духа и огромната енергия, която искат да споделят със света. Те са от вида „оцеляващи“ - вечно в движение и в свои води на международната сцена.


Шуанги Ли – от село в Китай до световен модел, художник и писател

Шуанги Ли израства в провинциален Китай, но на 13 години поради малтретиране от страна на съучениците си, е принудена да напусне училище. В селото й се говори само Мандарин, но тя започва сама да учи английски език, наизустявайки пиесите на Шекспир. След като открива, че средновековният английски не е много приложим в съвремието, продължава самообучението си с програмите на BBC. Въображението и упорството й я водят в преодоляване на невъзможни обстоятелства, а английският език й открива изненадите на света. Сама овладява древния китайски музикален инструмент гуженг. Предизвиква издържливостта си със 100-километрови велопреходи в негостроприемните планини Гинзу, като непрекъснато измества баланса между невъзможното и постижимото.

Случайна среща в автобуса променя живота й завинаги. Успява да напусне Китай и завършва образованието си в един от академично най-взискателните колежи в САЩ. Днес Шуанги пише следващата глава в книгата на живота си, продължавайки своето търсене на промяна и смисъл. Талантлив художник и фотограф, тя дори позира като модел за един от големите световни козметични концерни. Посредством разказите си за социално отговорни практики помага на други млади жени да достигнат мечтите си. Работи върху мемоарите си, за да документира своето необичайно пътуване.


Билети за събитието може да закупите тук.


Иван Зорзетто – от хотелската рецепция до цигулката

Не знаем дали фактът, че пътува над 250 дни годишно е достатъчен, за да наречем Иван Зорзетто “дух без граници”, но определено мислите му се развихрят най-много сред облаците. След 11 години като рецепционист на хотел и срещи с неизброимо много клиенти от цял свят, той вече знае много за човешката природа. И това го насочва да се присъедини към международна консултантска компания, да натрупа богат списък от умения, които днес могат да превърнат всеки проект в успешен. Музикант по душа, но и свободен дух на мотор във всяка една лична минута.

„Моят живот винаги е бил динамична надпревара с времето и дисциплината. А също - доза La Dolce Vita. Успехите ми са проекция на усилията, които влагам и няколко прости правила – много емоция, труд, постоянство, позитивно мислене. Човек гради волята си във всеки един момент, а изпитанията ни се поднасят от съдбата, за да провери тя доколко си готов. Моето изпитание рестартира и внесе в живота ми още по-голяма жажда за емоции, отдаване на хората и трансформации. Вярвам, че всяко нещо се случва с причина и успехът на човека утре се формира днес.“

В присъствието на една цигулка Иван Зорзетто ще ви пренесе в свят на изпитания. И високи достижения.


Билети за събитието може да закупите тук.

3 преглеждания0 коментари
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • LinkedIn

Copyright TEDxVitosha 2021 all rights reserved.

This independent TEDx event

is operated under license from TED.