• TEDxVitosha

Милейди Стумбу и Благовест Белев – новото статукво във високите технологии


Лидерство, усет, целеустременост, стратегическо мислене, визия. Милейди Стумбу и Благовест Белев притежават всички тези качества и градят бъдещето. Тя - в света на високите технологии, той – в този на парите. А какво е общото между тях? Отговорът е в постоянната трансформация – единствения начин да изпревариш промяната.Тя управлява проекти на глобално ниво, вдъхновява мултинационални екипи в постоянно променящи се обстоятелства и нестандартни предизвикателства, провежда семинари на социално значими теми и всичко това - докато е съпруга, майка, пътешественик и фотограф. Да, дамата, която може това, е от плът и кръв. Името й е Милейди Стумбу, а компанията - Microsoft. Милейди изгражда и трансформира мултинационални екипи, подпомага бизнеси с цел оптимално адаптиране към възможностите на 4-тата индустриална революция и съвременните експоненциални технологии.

Професионалният ѝ път започва от системен инженер и програмист, после е специалист в областта на дигиталните технологии и иновации, а днес е регионален изпълнителен директор. Г-жа Стумбу нарича себе си “технологичен евангелист”, защото за нея е важно ценната информация през различни канали да достигне до възможно най-широк кръг от специалисти в дадената област.

TEDx платформата не й чужда - Милейди е вдъхновяващ международен лектор на теми като женско предприемачество, бъдещето на бизнеса, социалното приобщаване и развитието на дигитални умения. Съвсем в духа на „Високо. Високо. Високо“, тя също e ментор в програмата „Жени на върха“ (Women on Top) - неправителствена организация, която подкрепя млади жени в техните първи стъпки в кариерата. Нейният прочит на темата за височините – в технологиите и в живота като цяло – ще чуем от сцената на TEDxVitosha на 25 януари 2020.


Билети за събитието може да закупите тук.


Благовест Белев е сред пионерите в сферата на криптовалутите в България. Организира първата биткойн конференция в страната CoinWisdom Sofia. Завършва икономика и бизнес администрация в Американския универститет в България, а духът му на предприемач го подтиква да стартира разнообразни проекти: основава първия български фонд за инвестиции в криптовалути - BlockChain.bg , съосновава Tavex Gold & Exchange - най-големият дилър на инвестиционно злато и сребро у нас, участва в учредяването на Българска Биткойн Асоциация и Балканска Блокчейн Асоциация, както и на местния клон на Entrepreneur’s Organization – една от най-влиятелните предприемачески организации в света.

Водещите професионални интереси на Благовест са философия и история на парите, а също - инвестиционни стратегии и приложения на блокчейн технологията. Това, което е по-нетипично обаче е, че сред личните му интереси са психологията и импровизационният театър. Със сигурност няма по-подходящо време от началото на едно ново десетилетие, за да надникнем в бъдещето на парите и да почерпим от златния извор на знанието за тях.


Билети за събитието може да закупите тук.

16 преглеждания0 коментари
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • LinkedIn

Copyright TEDxVitosha 2021 all rights reserved.

This independent TEDx event

is operated under license from TED.