Милейди Стумбу и Благовест Белев – новото статукво във високите технологии


  Лидерство, усет, целеустременост, стратегическо мислене, визия. Милейди Стумбу и Благовест Белев притежават всички тези качества и градят бъдещето. Тя - в света на високите технологии, той – в този на парите. А какво е общото между тях? Отговорът е в постоянната трансформация – единствения начин да изпревариш промяната.  Тя управлява проекти на глобално ниво, вдъхновява мултинационални екипи в постоянно променящи се обстоятелства и нестандартни предизвикателства, провежда семинари на социално значими теми и всичко това - докато е съпруга, майка, пътешественик и фотограф. Да, дамата, която може това, е от плът и кръв. Името й е Милейди Стумбу, а компанията - Microsoft. Милейди изгражда и трансформира мултинационални екипи, подпомага бизнеси с цел оптимално адаптиране към възможностите на 4-тата индустриална революция и съвременните експоненциални технологии.

  Професионалният ѝ път започва от системен инженер и програмист, после е специалист в областта на дигиталните технологии и иновации, а днес е регионален изпълнителен директор. Г-жа Стумбу нарича себе си “технологичен евангелист”, защото за нея е важно ценната информация през различни канали да достигне до възможно най-широк кръг от специалисти в дадената област.

  TEDx платформата не й чужда - Милейди е вдъхновяващ международен лектор на теми като женско предприемачество, бъдещето на бизнеса, социалното приобщаване и развитието на дигитални умения. Съвсем в духа на „Високо. Високо. Високо“, тя също e ментор в програмата „Жени на върха“ (Women on Top) - неправителствена организация, която подкрепя млади жени в техните първи стъпки в кариерата. Нейният прочит на темата за височините – в технологиите и в живота като цяло – ще чуем от сцената на TEDxVitosha на 25 януари 2020.


  Билети за събитието може да закупите тук.


  Благовест Белев е сред пионерите в сферата на криптовалутите в България. Организира първата биткойн конференция в страната CoinWisdom Sofia. Завършва икономика и бизнес администрация в Американския универститет в България, а духът му на предприемач го подтиква да стартира разнообразни проекти: основава първия български фонд за инвестиции в криптовалути - BlockChain.bg , съосновава Tavex Gold & Exchange - най-големият дилър на инвестиционно злато и сребро у нас, участва в учредяването на Българска Биткойн Асоциация и Балканска Блокчейн Асоциация, както и на местния клон на Entrepreneur’s Organization – една от най-влиятелните предприемачески организации в света.

  Водещите професионални интереси на Благовест са философия и история на парите, а също - инвестиционни стратегии и приложения на блокчейн технологията. Това, което е по-нетипично обаче е, че сред личните му интереси са психологията и импровизационният театър. Със сигурност няма по-подходящо време от началото на едно ново десетилетие, за да надникнем в бъдещето на парите и да почерпим от златния извор на знанието за тях.


  Билети за събитието може да закупите тук.

  462 преглеждания

  COPYRIGHT TEDXVITOSHA 2020 ALL RIGHTS RESERVED.

  THIS INDEPENDENT TEDX EVENT IS OPERATED UNDER LICENSE FROM TED.

  • YouTube - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle