• TEDxVitosha

Флавиу и Тина: Артистичността ще спаси светаЗапознайте се с двама души, за които няма такова нещо като „business as usual“. Те посвещават деня си на забавлението. Датската аниматорка Тина Клемменсен обожава да вижда костюмари да сядат на пода и да играят, а румънският иноватор и предприемач с радийно-музикална жилка Флавуи Чичиреан страстно колекционира съвременно изкуство.


Флавиу, накратко Ави, прекарва десетилетия, борейки се с чуждите страхове и превръщайки ги в свои успехи. Бил е музикален продуцент и програмен директор в радио, въпреки че майка му го молила да не се захваща с музика, вероятно по логиката „музикант къща не храни“ После издържа и на недоверието на приятелите си, които не вярват на амбицията му, но той създава голямата конференция Brand Minds в Румъния, която събира бизнес и технологични иноватори, маркетолози, журналисти и учени. Ави обикаля света в търсене на вдъхновение и така стига и до Сингапур – там Brand Minds открива втория си дом с азиатско издание на форума. Сред големите си постижения слага факта, че след 5 години размяна на мейли успява да доведе като лектор смятания за най-добър маркетолог в света Сет Годин на изданието през 2018 г.

Страстен колекционер е на съвременно изкуство и дори и в най-напрегнатите дни търси баланс в артистичната част от себе си. Музикалният му опит като продуцент и програмен директор на радио оставя отпечатък у него и до днес продължава да търси нова и нова хубава музика, която да го вдъхновява.Пластилин и костюмари по пода, играещи си като 6-годишни деца: така изглежда работният ден на Тина Клемменсен. От малка обича да прави неща с ръцете си и да твори, а сега може да се похвали с 25-годишна кариера на аниматор, безброй филми със стоп кадър анимация и огромен змей за парка Тиволи в Копенхаген. През последните години творчеството й обаче е част от бизнес терапия за компании, които я търсят, за да им прави работилници. Основният урок, който Тина търси да преподаде на гореспоменатите дами и господа в костюми, е, че за да е щастлив човек, има нужда да усеща, че всекидневието му е изпълнено със смисъл. Игрите с пластилинови кукли им помагат да преодолеят пречките на работното място, независимо дали породени от колегите или дори самата среда. Игрите подсилват усещането за екипа като за отбор с обща цел и събират в няколко кубични сантиметра пластилин силен спомен, който човекът може да запази и да постави на видно място. Както Тина го описва, това е начин да отприщим творческия хаос у себе си и да се загубим в удоволствието от артистичността.


Как бизнесът може да обедини света и как игрите ще спасят човечното у нас ще разберем на 9 март, където Ави и Тина са сред лекторите на TEDxVitosha: Намерете х на 9 март. В рамките на цял ден ще ви изненадваме, вдъхновяваме и наелектризираме с идеи, изпълнения, вкусни паузи и страхотни подаръци.

Каква е тяхната интерпретация на значението на х вижте на 9 март в Народния театър!

1 преглед0 коментари
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • LinkedIn

Copyright TEDxVitosha 2021 all rights reserved.

This independent TEDx event

is operated under license from TED.