• TEDxVitosha

Калин и Кирил: Мечтатели, обединени от фамилияФамилията им предизвиква леко объркване – двама лектори с много сходни имена, но толкова различни в почти всеки друг аспект. И все пак: Калин Радев е основател на българска компания за финансови технологии с клиенти в цял свят, а когато не качва Черни връх по шорти, Кирил Радев се занимава с IT, както и с други маратони за каляване.


Калин Радев е от онези хора, които ще ви изненадат още с „Добър ден“. Костюмът му и сериозният му 20-годишен опит в сферата на информационните и финансовите технологии не означават, че общуването с него е тежко и сериозно. Напротив, самият Калин се определя като мечтател, разговорът е лековат, а по всички индикации служителите в компанията му го обожават. Софтуер Груп е създадена в България, но повечето от клиентите й са в чужбина, където има над 450 изпълнени проекта и което отвежда Калин до любопитни кътчета на света като Вануату например. Непоправим оптимист по природа, във всяка ситуация той първо търси положителната страна. Освен това е и твърд привърженик на работата със смисъл – не прави нещо, ако не е убеден, че то ще бъде изпипано в детайли и ще носи стойност за всички участници.


Мнозина имат чувството, че го познават заради случката на Нова година, но както самият Кирил Радев казва, „ако вярвах на всичко, което се изписа тогава, и аз щях да се мисля за луд и едва ли щях да искам да се запозная със себе си.“ За него инцидентът е в миналото и не това е темата на неговата лекция. Преди няколко години, скоро след раздяла с близък човек, той открива дишането. Не точно онова дишане, което правим ние, а съзнателно и целеустремено такова. Казва, че именно то го е извадило тогава от депресия – от човек, който не желаел да се вижда с никого, в рамките на няколко седмици, в които прави дихателни упражнения, се променя изцяло и дори шеговито казва „Обаждах се на приятели да се видим, а понякога просто да им благодаря, че ги има в живота ми.“ На Кирил са му интересни границите и обича да разширява своите, заради което се занимава с ултра маратони и се калява, вдъхновен донякъде, но далеч не изцяло, от метода на холандеца Вим Хоф.Калин и Кирил са сред лекторите на TEDxVitosha: Намерете х на 9 март, когато в рамките на цял ден ще ви изненадваме, вдъхновяваме и наелектризираме с идеи, изпълнения, вкусни паузи и страхотни подаръци.

Каква е тяхната интерпретация на значението на х вижте на 9 март в Народния театър!

9 преглеждания0 коментари
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • LinkedIn

Copyright TEDxVitosha 2021 all rights reserved.

This independent TEDx event

is operated under license from TED.