Видеата от TEDxVitosha вече са и на www.ted.com


Световната платформа TED, от която взимат лиценз всички организатори на независимо създадени събития TEDx - включително и нашето, качи на www.ted.com видеата от двете събития, минали под шапката на TEDxVitosha. Общо 36 лекции и изпълнения вече са на световната платформа: 18 от дебютното издание с тема "Щастливците" и 18 от тазгодишното с тема "Намерете х".

Това е новина, тъй като доскоро на сайта www.ted.com се озоваваха само малка част от многобройните видеа, дело на над 2000 лицензирани TEDx-ъри по цял свят, а aкцент там представляваха по-скоро видеата от конференциите, организирани от централата (годишната TED конференция във Ванкувър, TEDGlobal, TEDWomen и т.н.) Отскоро обаче инфраструктурата на най-популярната платформа за идеи, които си струва да бъдат споделяни, се промени и позволява централизирано търсене през търсачката на сайта им. Трябва да въведете името на лектора, като ако не го откривате, изписано на латиница, пробвайте на кирилица. От централата на TED обясняват, че все още е възможно да има малки грешки в системата за отделни видеа, но за повечето работи наред.

Промяната засяга видеата от събития, провели се след 1 януари 2018 г., като така с много голям късмет се вмъква първото ни издание, което се проведе само 26 дни след тази дата: на 27 януари 2018 в театър Азарян. Вторият път беше на 9 март в Народния театър и негов лектор, Димитър Карагегов, събра изключителните над 80 000 гледания в Youtube за 2 месеца.

Промяната идва в тон с 10-ата годишнина от създаването на формата TEDx (който се движи от местни организатори и търси локални теми) и е голям "подарък" към всички TEDx-ъри по цял свят, защото дава повече гласност на смислените идеи.0 преглеждания

COPYRIGHT TEDXVITOSHA 2020 ALL RIGHTS RESERVED.

THIS INDEPENDENT TEDX EVENT IS OPERATED UNDER LICENSE FROM TED.

  • YouTube - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle