ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Как мога да се присъединя към отбора на TEDxVitosha?

TEDxVitosha разчита на своя основен отбор от доброволци, който се стреми да разширява непрекъснато, особено за деня на самото събитие. На сайта имаме специална форма за кандидатстване там. Да сте част от TEDxVitosha е безценна възможност за срещи със смели идеи, контакти със забележителни творци, личностно развитие и обучение. А това изисква време, отдаденост и страст. 

 

В нашия отбор всички са доброволци, всеки един идва тук, за да даде най-доброто от знанията и времето си. От вас очакваме да изпълнявате ролята си със същия професионализъм, усърдие, внимание към детайла и ентусиазъм, с които бихте подходили към работата си. 

 

Кажете ни в какво сте най-добри, изпратете ни резюме и ние ще ви поканим на среща, за да изберем заедно онази област, в която талантът ви да заблести. Търсим: куратори в областта на технологиите, науката и изкуствата, журналисти, сценаристи, консултанти с организационни и логистични способности, Instagram и Facebook акаунт мениджъри, блогъри, специалисти по анимация и видео-заснемане, маркетинг и комуникации, коучинг и работа с лекторите, финанси, работа с партньорите и още, и още.

Моля, изпращайте своите кандидатури на tedxvitosha@gmail.com.

 

Имам запитване за пресата, към кого да се обърна?

Моля, изпратете ни това запитване на tedxvitosha@gmail.com и някой от отбора ни ще се свърже с вас в рамките на следващите 24 часа. 

 

Харесва ми вашия сайт, но имам още допълнения към него. Искате ли да ги чуете?

Разбира се! Пишете на tedxvitosha@gmail.com 

 

Каква е разликата между TED, TEDx, TEDxVitosha и TEDxWomen?

TED е “най-големият брат” в семейството: всичко започва още през 1984 година като място за представяне на технологии, забавления и дизайн, а днес вече включваме почти всички теми – от наука и бизнес до глобалните проблеми на света. Лекциите на TED се превеждат на над 110 езика, разпространяват се безплатно в интернет и са една от най-богатите съкровищници на идеи, създадени до момента.

В духа на идеите, които си струва да бъдат споделяни, TED създаде програма, наречена TEDx. TEDx събитията са независимо организирани местни конференции, в които се представят идеи на регионално ниво, важни за местните общности. По този начин те разпространяват мисията на TEDнавсякъде. “Големият” TED дава основни насоки и правила за провеждането на всяко TEDx събитие, но местните TEDx събития, включително и нашето, се организират отделно и независимо. Ето линк към едно видео, което дава добро обяснение на цялата международни идея. 

 

TEDxVitosha е нашето събитие в София, което е посветено на разкриването на скритите истории на града и страната ни, както и на международната общност от чужденци, живеещи тук и нарастваща ежегодно. Организацията ни се състои изцяло от доброволци, които правят това заради удоволствието да са създатели на нещо изключително и различно; ние се събираме периодично, за да обсъдим проекта си, да се почерпим, поспорим и споделим нови идеи. 

 

Каква ще бъде програмата за 2021 г.?

Кандидатстването за лектори на TEDxVitosha2021 е отворено, имаме феноменален списък с нови лектори, които периодично ще обявяваме на нашата уеб-страница.  

 

Най-добре е да се запишете в нашия мейлинг лист, за да сте в течение на всички последни новини. 

 

Имам идея TEDxVitosha, но не съм сигурна, че от нея може да излезе цяла лекция. Струва ли си да кандидатствам?

Разбира се. TEDxVitosha означава да откриваме нови идеи, да даваме трибуна на нови гласове. С нас работят професионалисти в областта на ораторството и говоренето пред публика, те ще ви помогнат да подредите и представите идеите си на сцената или в кулоарите на 

TEDxVitosha.


Каним ви да споделите своята визия за града ни, да ни кажете за света, в който искате да живеете, или да ни представите изумителния продукт, над който работите в момента!

Помнете, че  един TED или TEDx talk трябва да е фокусиран около идеята, която си струва да бъде споделена, така че не ни изпращайте чисто вдъхновяващи или мотивационни предложения или идеи, които не са точни или рекламират определена компания/продукт. Въпреки че много от публичните TED и TEDx talks носят вдъхновение, за нас най-важна е уникалната идея на конкретния автор или брилянтната му нова гледна точка, която мотивира аудиторията да предприеме положителна промяна.

 

Най-добрите ни лектори в миналите две години говориха колко е важно да познаваме и черпим сила от българските си корени в един все по-глобален свят; илюстрираха какво загуби България в последните 15 години от това, че не декриминализира употребата на марихуана; споделиха визията на хората без зрение и хората с множествена склероза за един по-достоен начин на живот, демонстрираха как интересно да преподаваме наука на децата в училище, изградиха многомилионни компании с убеждението, че служителите трябва да бъдат насърчавани да споделят личните си преживявания в работата.

 

Никога не съм говорила пред публика и съм малко уплашена от това да съм на сцената. Мога ли въпреки това да кандидатствам за TEDx?

Да! Ние не търсим професионални оратори. Ще бъдам с вас през целия процес, като намерим и осигурим професионални ментори и подкрепа, за да се подготвите и да изнесете лекцията на живота си пред аудиторията на TEDxVitosha. Знаем, че всеки се вълнува и е податлив на сценичната треска, ето защо сме подбрали и сериозен списък с видеа по темата от богатата библиотека на TED - whole playlist on the topic.

 

Трябва ли да съм от София, за да кандидатствам? 

Не, не е задължително да живеете в София, за да участвате в TEDxVitosha, но в хода на подготовката има няколко ключови дати, на които ще поискаме да сте тук. Пишете ни откъде сте, ние ще ви изпратим важния календар, за да съобразите пътуванията си.

Тук не виждате въпроса, който ви вълнува?

Пишете ни на tedxvitosha@gmail.com

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • LinkedIn

Copyright TEDxVitosha 2021 all rights reserved.

This independent TEDx event

is operated under license from TED.